Myanmarissa päiväretkellä Massimon kanssa

 

Matkalla pikaveneessa pitkin Mekongjokea Laosista Thaimaan puolelle (kesti muuten kuusi tuntia), tutustuimme italialaiseen Massimoon. Hän matkusti yksin ympäi Kaukoitää ja pyysi päästä seuraamme, kun matka oli menossa samaan suuntaan. Lopulta hän viihtyi seurassame yli viikon ja varmasti oli saanut nähdä ainakin tarpeeksi perhe-elämää. Pojat alkoivat jo tottua ” Uncle Massimoon” ja hän alkoi oppia hyödyllisisä suomalaisia sanoja meiltä, kuten ”äiti”, ”ei saa” ja ”paska”. (Massimo, do you still remember these finnish words?)

 

Me tietenkin otimme kaiken irti Massimon seurasta, Jaana aamuvirkkuna kävi hänen kanssaan aamuisin klo 6 koluamassa paikallisa toreja, seuraamassa munkkien aamuseremonioita tai kävelemässä rannalla. Tero puolestaan iltavirkkuna viihtyi hänen seurassaan kaupungilla.Massimo raukka ei siis tainnut ehtiä juurikaan nukkua ja oli varmaan tyytyväinen päästessään kotiin lepämään. (Massimo, I just told, that you had really hard time with us, early on the mornings with Jaana and late in the evenings with Tero, never enough time to sleep. We hope that you have relaxed now at home).

 

Me teimme porukalla päivän retken Myanmariin (entiseen Burmaan), kävimme rajakaupungissa Thatchlekissa, jonne pääsee Thaimaan Mai Saista. Jouduimme jättämään passimme tulliin vierailun ajaksi ja saimme päivän ajaksi vain ”lappuset” käteen. Kaikki kävi nopeasti ja helposti ( ja oli vielä kohtuuhintaistakin 5 e/henkilö), vaikka matkaoppaat olivat tästä varoitelleet. Myanmarissa menimme tunnin kiertoajelulle riksalla. Kävimme tutustumassa mm. pitkäkaulanaisiin sekä ihastelemassa valtavaa kultaista kupolia (olettehan muuten huomanneet, että kupolin kuva on taustakuvana tässä jutussa, ja huom. siellä SOK:lla, kuva on muokattu PhotoShopilla).

 

Myanmarissa innostuimme myös shoppailemaan. Tavara on pääosin samaa kuin rajan takana Thaimaassa, mutta vielä paljon halvempaa. Ostimme mm. Taru sormusten herrasta –trilogia DVD:n 4 eurolla sekä jättipaketin ritarilinnalegoja 6 eurolla. Kummatkin ovat tietenkin kopioita, mutta ihmeen hyvä laatuisia.