Asettaudumme Brisbaneen

 

Uudenvuoden päivänä saavuimme uuteen kotiimme Brisbanen Spring Hillsiin, joka sijaitsee aivan keskusta-alueella. Innoissamme tulimme paikalle jo niin aikaisin, että talon väki vielä siivosi asuntoa edellisten asukkaiden jäljiltä.

Me olimme vuokranneet asunnon jo ennakkoon Suomesta käsin. Löysimme australiansuomalaisten pitämiltä webbisivuilta linkin ja sieltähän se (Spring Hill Manor Apartments) löytyi käytyämme lukuisia vaihtoehtoja läpi.

Pääsisäänkäynti 69 huoneiston sisäpihalle
Asunto on ihana. Tilaa on kahden makuuhuoneen, yhdistetyn olohuone-keittiön sekä kahden kylpyhuoneen verran (68 neliötä) . Näiden lisäksi tulevat isohkot terassit, jotka nostavat yhteispinta-alan n. 110 neliöön. Asuntomme on alakerrassa ja meillä on oma lukittava portti pihalta kadulle. Asunnon varustetaso on hyvä, kaikki tarvittava löytyy; pyykinpesukoneet kuivausrumpuineen, ilmastointi, täydellinen keittiövarustus mikroineen, uuneineen ja tiskikoneineen sekä liinavaatteet, televisio ja DVD. Lisäksi talon pihalta löytyy barbequepaikka sekä uima-allas.  Emme voisi olla tyytyväsempiä. Myös talon isäntäväki, mukavat Ron ja Cheryl, ovat australialaisista yleensä poiketen, olleet kovin avuliaita tavitessamme apua kaikenlaisissa käytännön asioissa.
Olohuone ja tupakeittiö, taustalla toinen makuuhuoneista
Tässä uimme ja grilliaamme katoksessa (oik).
Olemme avauttaneet tänne oman puhelinlinjan, jonka kautta pääsemme myös nettiin (nettiyhteys avautuu tiistaina 10.1). Puhelinnumeromme on +61 738 396 653. Vastaajaan voi jättää viestin, jos emme vastaa (muistattehan, että meillä on täällä kello + 8 tuntia). Meidän osoitteemme tänne on, jos haluatte lähettää meille esim. rahaa, karjalanpiirakoita tai tulla muuten vain kyläilemään;  Spring Hill Manor Apartments / unit 16, 2st Pauls Terrace, Spring Hill Qld 4000, Australia. Nimi päälle.
Meidän lisäksi täällä asuu Mariella 19 v, joka pitää huolta pojistamme päiväsaikaan, kun me Teron kanssa käymme kielikoulua. Mariella on täällä working-holiday viisumilla viettämässä vapaavuotta kirjoitusten jälkeen ja on erittäin tärkeä meille. Pojatkin olivatkin  jo ilmeisesti kyllästyneet meidän vanhempien kokopäiväiseen seuraan, kun niin innolla odottivat Mariellaa ja he näkyvät viihtyvät erittäin hyvin keskenään.
Miksun 7v synttärit (Mariella 2.vas. ja sankarilla Star Wars -naamio)
Me asustelemme täällä Brisbanessa 11 viikkoa (19.3 saakka) ja tänä aikana me Teron kanssa käymme CES Embassyn kielikoulua. Päivittäin opiskelemme intensiivisesti n. 6 tuntia englantia. Ohjelmassa on mm. kielioppia, kuuntelua, luetunymmärtämistä sekä keskustelua. Opiskelu on taas mukavaa monen vuoden tauon jälkeen ja mm. kieliopin kertaus sitten kouluaikojen ei ole kyllä yhtään pahasta. Me olemme molemmat eri ryhmissä ja olemme tämän koulun ensimmäiset suomalaiset oppilaat. Kurssilla yliedustettuina ovat korealaiset, joiden puheaksentti poikkeaa hieman tottumastamme englannista, mutta alamme muutaman päivän kuuntelun jälkeen ymmärtämään heitäkin. Oikein ovat mukavia nuo kurssikaverimme ja ohjelmaa olisi koulun ja oppilaiden puolesta tarjolla kellon ympäri. Emme kuitenkaan ole lähteneet vielä biletyslinjalle, vaan olemme ottaneet ilot irti kielioppia kertaamalla ja lisätehtäviä tehden :)
Koulumme