Meillä käy vieraita....

Ystävämme Kaisa saapui ystavättärensä Emilian kanssa 21.1 Australiaan lomalle. Ja senpä vuoksi ette olekaan kuulleet meistä mitään viime aikoina. On meinaan vähän kiirettä pitänyt nämä yhdessä vietetyt yhdeksän päivää...
Tytöt raahasivat meille Suomesta kilotolkulla tavaraa toivelistojemme mukaisesti. Oli ihana lukea Hesareita taas pitkästä aikaa (ei ole ollenkaan sama lukea sitä netin kautta, eihän siellä ole edes mainoksia, jotka sentään on oleellinen osa lehteä), puhumattakaan kuukausiliitteistä sekä muista aikakauslehdistä. Päivitimme innolla puuttuvia aukkoja viime aikaisista Suomen tapahtumista (emme esim. tienneet että Kata eroaa taas tai että Matti on päässyt jo vankilasta). Hotkaisimme samalla myös syötävät tuliaiset; turkinpippurit ja lakut maistuivat taivaallisen ihanilta. Olimme vannottaneet etukäteen tyttöjä yrittämästä tuomasta mitään syötävää tullin läpi, täällä kun ollaan niin tarkkoja ruoan suhteen. Onneksi olivat tietoisia tästä, sillä heidät tietenkin napattiin oikein perusteelliseen tullitarkastukseen.
Emilia ja Kaisa Brisbanen lentoasemalla
Kiitos myös anopin lähettämille satukirjoille, suomalaiset satukirjat olivatkin käyneet vähiin viime aikoina, sekä varsinkin englannin sanakirjasta, joka meiltä on tähän saakka puuttunut. Kiitos myös naapurin Kaitsulle, joka lähetti meidän syksyn postin tyttöjen mukaan. Sieltä löytyi mukavia ylläreitä, kuten joulukortteja.
Tytöt retkeilivät yleensä päivisin omaan tahtiinsa meidän ollessa koulussa ja illat sekä viikonloput retkeilimme yhdessä. Välillä he ottivat lapsetkin mukaan retkillensä kuten mm. Koala puistoon  mennessään ja yhtenä iltana he ulkoiluttivat minuakin (Jaanaa) Brisbanen yöelämässä. Tytöt tosin väsähtivät jo puolen yön jälkeen, kun minä taas jaksoin aamun pikkutunneille saakka.
Tyttöjen vierailuun osui myös Australiapäivä, Autralian syntymäpäivä (26.1), joka on yleinen vapaapäivä, ja jolloin kaikkialla maassa järjestetään erilaisia tapahtumia. Me olimme porukalla retkeilemässä South Bankin puistoalueella, joka on kaikkien tapahtumien keskus Brisbanessa. Siellä oli tarjolla yleistä aamupalaa, elokuvia jättiscreeneillä, näyttelyitä, risteilyitä, paraati ja ilotulitusta. Grillasimme ja nautimme vilvoittavia virvokkeita koko päivän. Aurinko paistoi ja puisto oli täynnä ihmisiä. Nautimme hyvästä seurasta ja ohjelmasta iltamyöhään saakka.
Australiapäivästä selvittyämme alkoi kiinalaisten uuden vuoden juhlat. Kiinalainen kaupunginosa on melko lähellä kotiamme ja siellä riittää näkemistä. Juhlat alkoivat jo perjantaina, vaikka vuosi vaihtui virallisesti vasta sunnuntaina. Heillä alkoi koiran vuosi. Ohjelmassa oli mm. kiinalaisia tanssiesityksiä, balilaisia naamiotansseja, kantonilaista oopperaa, ilotulitusta ja leijonatanssia yleisön joukossa. Ohjelma oli hyvä ja koko perheemme viihtyi siellä.