Pääsimme kuin pääsimmekin Australiaan....

Melbournen hotellihuoneessa meillä oli minikeittiö. Oli ihanaa laittaa itse aamupalaa ja saada vaihteeksi ruisleipää ja 1% Maitoa.
Lentoasemalla pelataan Richard Scarryn joulumaailmaa

 

Siirtyminen Aasiasta uudelle mantereelle ei mennytkään ihan niin putkeen, kuin olimme suunnitelleet....

Kaikki alkoi siitä, kun Jaana meni Balilla matkatoimistoon tarkistamaan seuraavana päivänä lähtevää lentoa Sydneyn kautta Melbourneen. Siellä kävi ilmi, että meillä oli liput lennolle, jota ei ollut olemassakaan, ja meidät oli siksi buukattu päivää myöhemmin lähtevään koneeseen. Pakkohan sen sitten oli meillekin sopia, vaikka olimme jo valmistautuneet lähtemään. Hotellihuoneeseemmekin oli editty tehty varaus, joten jouduimme vielä vaihtamaan huoneen viimeiseksi yöksi.

Seuraavana iltana olimme ajoissa lentokentällä tavaroinemme (lennon piti lähteä puoli yhdentoista aikaan illalla), kun meille check-in jonossa iskettiin lentokentän johtajan kirje kouraan, jossa viestinä "lentonne on valitettavasti myöhässä..." Veikkailivat noin reilua tuntia. No, tokihan me sen jaksaisimme odottaa, varsinkin kun meille luvattiin hyvitykseksi ilmainen iltapala kentän ravintolassa. Onneksi, koska loppujen lopuksi lento lähti yli kaksi tuntia myöhässä ja olimme niin väsyneitä ettemme jaksaneet odottaa koneen lentoateriaa, vaan aloimme heti nukkumaan.
Turvatarkastukset olivat Balilla terrori-iskujen pelon vuoksi huippuluokkaa. Tullimiehet avasivat kaikkien kassit ja pyörittelivät kassien sisällä sensoria, joilla haettiin räjähteihin viittavia osia laukuista. Muutenkin koneen sisään menevät käsimatkatavarat läpivalaistiin useampaan kertaan ennen koneeseen menoa. Täällä on myös viimeinen villitys laitattaa matkalaukun ympärille muovitus, jottei kukaan pääsisi sujauttelemaan mitään ylimääräistä matkalaukkuun, ja tullimiehillä riitti puuhaa purkaa niitä....

Check-in tiskille päästyämme havaittiin ettei Jaanan viisumi (ja sitä kautta poikienkin viisumit)Australiaan olleetkaan kunnossa. Viisumi kyllä oli näennäsesti liimattuna passiin, mutta sitä ei oltu kirjattu mihinkään järjestelmään. Onneksi he kuitenkin saivat tarkistettua asian jostain keskiyölläkin (ausseissa kello on useamman tunnin edellä) ja me pääsimme ikuisuuden jälkeen tiskiltä muiden joukkoon odottamaan.

Balilta poistuttaessa lentäen jokaisen täytyy maksaa lentokentällä "lentokentän palveluvero",  10 dollaria/henkilö ja aioastaan käteinen käy (tästä oli isoja lappuja kaikkialla). No me emme olleet kuulleetkaan moisesta ja olimme tuhlanneet ylimääräisesnä päivänä Balilla vimeiset käteiset dollarimme, joten eihän meillä ollut tietenkään 40 dollaria rahaa. Siinä sitä sitten ihmeteltiin, kunnes älysimme kysyä, että eikö luottokortti kuitenkin nyt kävisi? Of course, no problem.

Aamulla saavuttuamme Sydneyhin reippaasti myöhässä aikataulusta, emme ehtineet jatkolennolle Melbourneen. Koneita kuitenkin kulkee tunnin välein, joten he änkesivät meidät seuraavaan mahdolliseen koneeseen (olimme jo aika kärttyisiä tässä vaiheessa) ja kenties pari kesälomalle lähtijää pääsi lomallensa tuntia myöhemmin. Oli lauantaiaamu ja täällä oli edellisenä päivänä päättynyt koulujen lukuvuosi ja kesälomat alkaneet. Vähän niinkuin meidän juhannusaika. Ilmakin oli samanlainen kuin Suomessa vastaavaan aikaan; valoisa ja viileä. Lämpöasteita oli parikymmentä ja meitä paleli, kun elimistömme oli tottunut jo tropiikin lämpöön. Vedimme päälle kaikki paksuimmat vaatteemme, pitkät housut, verkkaritakit, sukat ja lenkkarit. Paikalliset kulkivat shortsit jalassa ja katsoivat meitä oudosti. Ihmiset täällä on myös todella valkoihoisia, ihan sairaan valkoisia, ja me kun olimme aina kuvitelleet aussien olevan ruskettuneita, hoikkia ja terveen näköisiä. Ihmiset näyttävät siis myös lihavilta aasialaisten jälkeen, ja ovatkin sitä, amerikkalainen mässäilykulttuuri on vallalla täälläkin.

Me siis lopulta pääsimme Australiaan ja olemme nyt ihan tyytyväisiä, että tulimme tänne päivää myöhemmin; täällä on nimittäin järkyttävän kallista. Hotellit, ravintolassa syöminen ja kaikki tekeminen (pääsymaksut ja retket) maksavat monin verroin Aasiaan verratuna. Nythän on vielä loma-ajan huippusesonki meneillään. Meitä oli kyllä varoitettu tästä etukäteen, mutta ehkä tähän taas tottuu, tällaistahan meillä on Suomessakin.