BBQ:lla Brisbanen puistoissa

Australian Barbeque kulttuuri on tehnyt meihin lähtemättömän vaikutuksen. On ollut ihanaa tavata ystäviä puistossa, grillata ja syödä yhdessä. Täällä puistot toimivat olohuoneen jatkeena ja usein vieraita ei kutsuta ollenkaan kotiin vaan tavataan puistossa. Näppärää, kun ei tarvitse stressata siivouksista ja tarjoiluista. Täällä vietetään myös useimmat juhlat puistoissa, esim. lasten syntympäiväkutsuja näkee joka viikonloppu kaikkialla, mutta myös muita juhlia kuten häitä ja valmistujaisia näkee usein.
Lasten kutsuja on ollut kiva seurata. Yleensä juhlaväki on valinnut tilan puiden siimeksestä ja ripustanut ilmapalloja ym. koristeita puiden väliin. Heillä on lukuisia kylmälaukkuja, joista he kaivavat kaikenlaisia lasten herkkuja ja kylmiä limuja tarjolle. Lapsille on riittävästi tilaa juoksennella ympäri puistoa ja kukaan ei häiriinny heidän aiheuttamistaan äänistä. Yleensä puistoista löytyy myös hyvät leikkipaikat ja pelikentät.Toisinaan lapsille on  järjestetty ohjelmaakin puistoissa, kuten ilmaiselokuvia jättimäisillä valkokankailla (Brisbanessa näitä on tarjolla viikoittain) tai minijuna-ajelua ympäri puistoa pientä maksua vastaan.
Puistojen kaasugrillit ovat ilmaisia ja kaikkien käytettävissä. Niitä löytyy useita jokaisesta puistosta kaikkialta Australiasta. Tällä on varmasti asukkaiden viihtyvyyden lisäksi haluttu ehkäistä omien tulien tekoa maassa, jossa on aina pensaspalovaroitukset voimassa. On ollut ilahduttavaa myös huomata, miten hyvin poliisit valvovat näitä puistoalueita, jotta ne pysyisivät siisteinä ja perheellisillekin käyttökelpoisina. Puistoista löytyy myös aina riittävästi siistejä, ilmaisia vessoja sekä roskiksia.
Kaisan, Emilian, Mariellan ja Jonaksen kanssa puistossa
Koulukavereiden kanssa grilaamassa
Puistoalueet on rakennettu yleensä ihan viimeisen päälle ja niistä pidetään hyvää huolta. Kauniita istutuksia on rakennettu kaikkialle. Tänne kannattaa istuttaa arvokkaampiakin kasveja, kun niitä voi ihastella  ympärivuotisesti. Täällä kasvien suurin vihollinen lienee kuivuus ja siksipä puistoihin onkin rakennettu automaattiset sadetusjärjestelmät. Puistoihin on monesti rakennettu myös tekoaltaita ja onpa meillä yhteen puistoon rakennettu ihan oikea suurehko tekohiekkarantakin, ihan keskelle kaupunkia.
Me olimme viime viikonloppuna viettämässä barbequeta koulukavereidemme kanssa Roma Street Parklandissa.

 Kutsu oli käynyt kaikille tulla omin eväin. Aussit  kuitenkin, sekä muutamat muistakin kulttuureita olevat tulkitsivat kutsun, että tulkaa omin juomin, mutta joku tuo keskitetysti ruoat ja niistä sitten kerätään kolehti -tyyliin.Ja tietenkään ainakaan puolella porukasta ei ollut ruokaa mukanaan, mutta onneksi täällä on marketit sunnuntaisinkin auki ja kutsut onnistuivat odotusten mukaisesti.

Meille nuo kutsut ovat aina mukavia tilaisuuksia, kun korealaiset ja muutkin ystävämme jaksavat puuhastella lastemme kanssa (olemme muuten ainoa perheelliset tässä koulussa) palloa potkien ja frisbeetä pelaten, niin mekin pääsemme seurustelemaan muiden kanssa.

Jättimäinen kiipeilyyn sopiva puu leippipuistossa