Ajelulla Australian Outbackilla

Olemme olleet Australiassa reilusti yli kolme kuukautta mutta emme ole nähneet vielä vilaustakaan Australian autiomaasta. Me olimme pysytelleet visusti kaupunkimaisissa ympyröissä, mutta tottahan pala autiomaatakin olisi nähtävä. Niinpä vuokrasimme auton Cairnista ja lähdimme matkaan.
Ajelimme vajaat pari sataa kilometriä sisämaahan päin ja johan maisemat muuttuivat vehreistä sademetsistä kuivemmeiksi aavikoiksi. Tiet pienenivät ja kapenivat, eikä vastaantulijoita ollut liiaksi.

Me olimme liikkeellä tavallisella henkilöautolla, joten meidän oli pysyteltävä siellä minne tiet vielä menevät. Ajoimmekin niin pitkälle kuin tie näytti ihan tieltä, eli Chillangoen kylään. Siitä eteenpäin suositeltiin ajelua vain nelivetoautoilla. No, meille tällä pätkällä oli jo eksotiikkaa riittämiin.

Tien reunat oli täynnä lehmiä. Että niitä olikin paljon, ne seisoivat tien reunalla tollottomassa, ja piti olla koko tarkkana ettemme ajaisi niitä päin. Ne kun eivät olleet tottuneet juurikaan autoja väistelemään.

Välillä tuli kenguruparvi vastaan. Ne olivat jo huomattavasti arempia ja loikkivat vauhdilla toiselle puolle tietä matalaan pusikkoon piiloon ja tarkkailivat sieltä meiltä. Lisäsi näimme villiasian, joka röhki melkoisella äänellä tietä ylittäessä.

Chillangoen kylä oli pieni, ehkä n. 100-200 asukkaan kyläpahanen. Oli juuri sen näköinen, kun olimme kuvitelleetkin noiden pienten outbackilla olevien kylien olevan, isännät tulivat rähjäisillä lava-autoilla kylän pubiin yhdelle ja kaikki tervehtivät toisiaan. Suorastaan odotimme, että Crocodile Dundee tulisi seuraavassa mutkassa vastaan. Söimme kylän ainoassa ravintolan näköisessä paikassa, jossa saimme luisia lammaspihvejä (jotka olivat kyllä oikein syötäviä ja hyviä). Muistan syöneeni samantapaista ruokaa lapsena mökkipaikkamme Paltamon Harjun baarissa.
Tämä näytti oikealta Australialta ja viihdyimme täällä kovasti. Olo oli suorastaan kotoinen. Olisikin mukavaa tehdä seuraava Australian matka pelkästään Outback alueille, ehkä ajaen pohjoisesta Darwinista Australian keskiosaan Alice Springiin, joka jäi nyt tällä matkalla näkemättä. Meidän matkamme jatkuu parin päivän päästä Uuteen- Seelantiin, mutta tulemme varmasti vielä kaipaamaan Australiaan, vaikka esitunnelmamme maasta eivät olleetkaan hyvät. Huomasimme tällä matkalla, että mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä mukavemmiksi ihmiset muuttuivat ja sitä mielenkiintoisimmaksi retket tulivat.